EXECUȚIE

Etapele de executie a spatiilor verzi constau in:

Etapa 1: Erbicidarea suprafetei pentru eliminarea plantelor nedorite 

Etapa 2: Curatirea suprafetei de corpuri straine (bucati de lemn, moloz, pietre)

Etapa 3: Pregatirea terenului.

Aceasta se face pe suprafetele mici cu motocultorul, iar pe suprafetele mari se poate realiza cu freza actionata de catre un tractor, aceasta este una dintre etapele cele mai importante, deoarece afanarea solului ajuta la nivelarea solului dar si  la permeabilitate.

Etapa 4: Realizarea sistemului de irigare.

Acesta este un factor foarte important in implementarea spatiilor verzi, apa este cel mai important element pentru ca gradina sa poata sa arate mereu in cea  mai buna forma.

Etapa 5: Montarea plantelor si a gazonului. 

Prima data se incepe cu pozitionarea plantelor, aceasta se realizeaza consultant mereu planul de plantare si se poate efectua manual sau mecanizat, in functie de dimensiunea plantelor si de accesibilitatea in sit. 

Montarea coborului de iarba se realizeaza prin desfacerea ruloului de iarba si imbinarea acestura, astfel incat sa nu existe spatii goale intre bucatile de gazon.

Etapa 6: Fertilizarea si irigarea

Dupa ce plantele si gazonul au fost montate, este foarte important sa stim ca trebuie sa stimulam inradacinarea acestora cu un fertilizant pentru inradacinare, dupa care trebuie sa irigam atat plantele cat si gazonul astfel incat granulele de ingrasamant sa poata sa se dizolve.